Manlig bröstförminskning

Beskrivning

Minskar onormalt stora, kvinno-liknande bröst hos män genom ingrepp som fettsugning och/eller att skära ut överskottet av körtelvävnad. Detta tillstånd kallas gynekomasti.

Längd

1 timme eller mer.

Risker och biverkningar

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det en rad komplikationer som kan uppstå med manlig bröstförminskning. Risker och biverkningar som är särskilt förknippade med gynekomasti kirurgi inkluderar:

  • Blåmärken och svullnad
  • Stor vätskeförlust
  • Huden kan vecka sig
  • Omfattande ärrbildning
  • Förändringar i hudens pigmentering
  • Förlorad känsel i bröst och/eller bröstvårtorna

En undersökning av en gynekomasti expert kan hjälpa till att avgöra om du löper risk för någon av de ovannämnda reaktionerna på manlig bröstförminskning kirurgi. Om du känner att du kan drabbas av några komplikationer, ska du informera din läkare.

Ett annat sätt att minimera risken för kirurgiska problem är att välja en högt kvalificerad plastikkirurg. Genom att ta emot vård från en läkare som specialiserat sig på gynekomastibehandlingar, minskar dina chanser till att få problem. Så länge du undersöker och väljer rätt gynekomasti kirurg borde inte läkarmisstag vara något att oroa sig för när du opereras. Leta vidare tills du är nöjd med den läkare du väljer.

Återhämtning

Tillbaka på jobb: 3 till 7 dagar.

Mer ansträngande aktiviteter: 2 till 3 veckor.

Svullnad och blåmärken: 3 till 6 månader.

Resultat

Permanent, fast viktökning eller användning av vissa mediciner kan orsaka att det återkommer.

Teknik

Ett snitt görs i vårtgården, det mörka området runt bröstvårtan, eller i armhålan. Fett och körtelvävnaden tas bort för att skapa ett plattare och fastare bröst, vilket bidrar till en mer maskulin kontur. Fettsugning kan utföras i samband med manliga bröstförminskning.

Patient status

Öppenvården – I de flesta fall.

Bedövning

Lokal med nedsövning

Generell

FAQ

Vilka är de främsta orsakerna till förstorade manliga bröst?
Överdrivet drickande och/eller användning av vissa läkemedel kan vara orsak till gynekomasti. Hormonella förändringar och ärftlighet är också kända för att ge sken av ”kvinno-liknande bröst”.

Vad händer under gynekomasti korrigeringsoperationen?
Under gynekomasti korrigeringskirurgi, eller manliga bröstförminskning, skärs överflödigt fett och vävnad bort från bröstet. Om det behövs, genomgås också fettsugning på området.

Jag en godtagbar kandidat?
En idealisk kandidat för gynekomasti behandling kan beskrivas som en man som är fysiskt och psykiskt friska, medveten om riskerna och komplikationerna som kan uppstå på grund av ingreppet, söker förbättring snarare än perfektion och är minst 18 år.

Är resultaten av gynekomasti kirurgi långvarig?
Gynekomasti resultaten är permanenta men viktökning och/eller användning av vissa läkemedel kan orsaka att tillståndet återkommer.

Hur lång är återhämtningen efter gynekomasti och vilka ansvar har jag under den tiden?
Efter operationen kommer du bli ombedd att vila i tre till sju dagar innan de återvänder till arbete. De mest ansträngande aktiviteterna bör undvikas under några veckor. Du måste vara ansvarsfull och följa din plastikkirurgs instruktioner. Misslyckas du med att göra detta kan det leda till olika komplikationer.

Vilka är riskerna och biverkningarna av gynekomasti kirurgi?
Gynekomasti risker och biverkningar inkluderar reaktion på den typ av bedövning som används, stora vätskeförluster, pigmentförändringar, nedsatt känsel i brösten och bröstvårtor, veck i huden och omfattande ärrbildning.

Hur används fettsugning för gynekomasti kirurgi?
Om en patient har en alltför hög grad av fettceller närvarande i bröstet, kan en läkare använda fettsugning för att ta bort det. Detta bidrar till att ge ett plattare bröst.

Efter fettsugning för gynekomasti, hur snart kan jag återgå till mitt jobb eller min motions rutin?
Tre till sju dagar efter gynekomasti operationen kommer patienten att kunna återgå till sitt jobb. Lugna aktiviteter är acceptabla några dagar efter ingreppet men mer krävande aktiviteter bör undvikas under flera veckor.

Kommer narkos eller nedsövning användas? Och stygn eller suturer?
Både generell anestesi och nedsövning kan användas under manlig bröstförminskning, men det är upp till dig och din kirurg att besluta om vilket. Stygn som används beror också på läkarens preferens. Vissa föredrar att ta ut dem ett par dagar efter operationen, medan andra använder upplösningsbara suturer.